faina integrala de orez*, faina integrala de hrisca*, amidon de porumb*, faina de seminte de in*, lucerna incoltita*, faina de castane*, proteine de in*, semintele de in* incoltit, sare, praf de copt*¹ (amidon de tapioca*, agent de crestere: carbonat de sodiu, acidifiant: potasiu tartrat²; pulbere de suc de lamaie*, agent de ingrosare: guma de guar*), fibre de mere*, maia din extract de quinoa* (94% prodse de morarit din quinoa*, produse de morarit din orez*), agent de ingrosare: faina de roscove*, acidifiant: tartrati de potasiu²; coriandru*, seminte de chimen*. *provin din agricultura ecologica.
Mod de preparare: 1. Se toarna amestecul de copt intr-un castron si se amesteca uscat. Adaugati apa minerala si otet de mere si amestecati totul uniform cu o lingura de lemn timp de 2 minute. Acoperiti aluatul si lasati-l intr-un castron la temperatura camerei timp de 30 de minute.
Paine la tava: tava de paine, 15 cm lungime (paine mai inalta, felii mai mari) sau max 20 cm (paine mai plata, mai multa crusta), se unge si se pune aluatul. Se netezeste aluatul cu o spatula umeda si se cresteaza cu un cutit adanc de 2 cm.
Paine clasica: dupa timpul de dospire, pudrati generos suprafata de lucru cu faina fara gluten. Modelati aluatul fara framantare si fara presiune, astfel incat sa ramana liber. Asezati painea pe o tava tapetata cu hartie de copt, pudrati cu putina faina si crestati cu cutitul cam 2 cm adancime.
2. Coacere: preincalziti cuptorul la 225°C sau 250°C pentru o crusta mai groasa. Asezati painea si un vas rezistent la cuptor cu 250ml apa de la robinet pe sina din mijloc. Coaceti mai intai timp de 10 minute la cuptorul ventilat la 225°C si apoi inca 60 de minute la 200°C. Sau primele 10 minute la 225°C caldura sus/jos si alte 80 de minute la 200°C. Nota: timpul de coacere a painii clasice este cu aproximativ 10 minute mai scurt. La sfarsitul timpului de coacere, faceti un test cu un bat de lemn (scobitoare) in mijlocul painii. Daca aluatul se lipeste de bat, mariti timpul de coacere cu aproximativ 5 minute, apoi incercati din nou.
3. Racire: scoateti painea din forma cat este inca fierbinte si lasati-o sa se raceasca pe un gratar de sarma. Atentie: mixul de faina nu este potrivit pentru masini de paine!!!
Fără Gluten: da
Greutate: 320
Valori Nutritionale/100g:
Kj: 985 Kcal: 234 Grasimi: 4,9g Acizi Grasi Saturati: 0,5g Glucide: 4,9g Zaharuri: 0,5g Fibre: 6,4g Proteine: 6,9g Sare: 1,48g
Vegan: da
Comparare
Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.
A fost adaugat la favorite!
Scrie un review
Review-ul a fost trimis cu succes.