Supa de Linte
5 portii:
Ingrediente:
- 2 linguri ee ulei de masline
- 1 ceapa mica taiata felii julien
- 1 morcov feliat
- 2 tulpini telina taiate cuburi
- 4 catei usturoi zdrobiti
- 1 lingurita chimion
- 1 lingurita turmeric
- 1 lingurita pudra de ghimbir
- 1 lingurita sare
- 4 cani supa de legume
- 2 cani apa
- 1 conserva de rosii bucati
- 1 cana si jumatate de linte rosie
- 1 lamaie
- Intr-o oala pentru supa, incalzeste uleiul de masline la foc mediu. Adauga apoi ceapa, morcovul si telina si caleste-le aproximativ 5 minute sau pana cand ceapa devine translucida.
- Pune usturoiul, chimenul, turmericul, pudra de usturoi, pudra de ghimbir, sarea si amesteca totul. Acopera cu un capac.
- Lasa-le sa se intrepatrunda timp de 2 minute, pentru a se imbina aromele, apoi adauga supa de legume, apa, rosiile si lintea rosie. Amesteca bine si lasa sa fiarba la foc mic timp de 30-40 de minute, pana cand lintea rosie devine moale.
- Opreste focul si adauga sucul de lamaie, sare si piper daca simti nevoia.
- Foloseste blenderul pentru o textura cremoasa si gata. Serveste supa ornata dupa preferinte.