Dieta cu 700 de calorii! Este un mod sensibil de a pierde in greutate?

Dieta cu 700 de calorii! Este un mod sensibil de a pierde in greutate?
Este o dietă de 700 de calorii un mod sensibil de a pierde în greutate??


S-ar putea să vă fi gândit să începeți o dietă de 700 de calorii, care este la modă în zilele noastre. Susținătorii săi susțin că vă poate ajuta să scăpați de excesul de greutate într-un mod rapid și sigur. Această dietă vă încurajează să mențineți un deficit caloric drastic. Cu toate acestea, urmarea unui meniu de 700 de calorii nu este cea mai ușoară sarcină, deoarece necesită multă rezistență și determinare.
 În mod similar, impactul său asupra dumneavoastră s-ar putea să nu fie 100% pozitiv din cauza mai multor riscuri pe care le implică o astfel de abordare de scădere în greutate cu conținut scăzut de calorii. Deci, să analizăm mai îndeaproape avantajele și dezavantajele dietei.

💚Ce este o dietă cu 700 de calorii?

O dietă cu 700 de calorii, cunoscută și sub numele de dietă cu conținut scăzut de calorii, este o metodă legitimă de slăbire care promite o ardere drastică de calorii. Această dietă se bazează pe ideea că consumul a aproximativ 700 de calorii pe zi vă va ajuta să pierdeți kilograme. Dieta cu 700 de calorii este concepută pentru persoanele obeze care trebuie să se slăbească cât mai curând posibil, de obicei din motive medicale. Dieta este uneori prescrisă de medici pentru tratarea diabetului sau pentru pregătirea pentru o intervenție chirurgicală sau pentru tratamentul fertilității. În aceste cazuri, dieta este urmată sub supraveghere atentă de către medic timp de maximum 12 săptămâni.

Oamenii obezi, adică cei al căror IMC depășește 30, pot pierde până la 3-5 kilograme pe săptămână, respectând dieta hipocalorică. În consecință, urmarea unui plan de dietă de 700 de calorii timp de 12 săptămâni poate duce la o pierdere medie de aproximativ 20 kg.

🧡Câte calorii ar trebui să mănânci pe zi?

Pentru a calcula aportul zilnic ideal de calorii trebuie să țineți cont de vârsta, sexul și stilul dvs. de viață. În medie, femeile au nevoie de 1.600 până la 2.400 de calorii pentru ca organismul să funcționeze corect, în timp ce aportul de calorii pentru bărbați ar trebui să varieze între 2.000 și 3.000 de calorii. Oamenii care nu sunt activi pe tot parcursul zilei au nevoie de mai puține calorii decât cei care se mișcă mult.

De fapt, corpul tău poate determina numărul de calorii de care ai nevoie. În consecință, nu ar trebui să fii surprins când nu ai poftă de mâncare în zilele în care te răcorești într-un hamac sau stai în fața computerului toată ziua. În același timp, este firesc să ai un apetit feroce atunci când ești pe jos sau faci exerciții fizice mult.

💛Câți carbohidrați mănânci la o dietă de 700 de calorii?

Deși denumirea de dietă cu 700 de calorii nu implică restricții în alegerea alimentelor, planul de masă este adesea sărac în carbohidrați. O dietă tipică americană sau occidentală include multe proteine ​​și carbohidrați simpli și prea puține legume și fructe, indiferent de nivelul de calorii. Pentru a spori efectul dietei cu conținut scăzut de calorii, multe femei și bărbați care caută un corp subțire aleg o variantă cu conținut scăzut de carbohidrați, atunci când trebuie să reducă semnificativ carbohidrații. Își limitează aportul de carbohidrați la 20-60 de grame pe zi, care furnizează 80-240 de calorii. Unii aleg să reducă drastic carbohidrații în etapele inițiale ale dietei și apoi să mărească treptat aportul.

Glucidele sunt o sursă esențială de energie în timpul unei diete de 700 de calorii, când consumați practic alimente insuficiente. Consumul de mai puțini carbohidrați ar putea să nu fie principalul motiv pentru o pierdere semnificativă în greutate. Datorită unei diete cu conținut scăzut de carbohidrați, corpul dvs. primește grăsimi și proteine ​​suplimentare, care vă ajută să reduceți pofta de mâncare. Drept urmare, doriți să mâncați mai puțin, ușurând călătoria dvs. de slăbire foarte scăzută în calorii.

Deși limitarea consumului de carbohidrați vă poate ajuta să pierdeți în greutate, de asemenea, vă poate submina starea de bine provocând:

Oboseală
Durere de cap
Ameţeală
Crampe musculare
Erupții cutanate
Constipație
Diaree
Respiratie urat mirositoare

Pe termen lung, o dietă cu conținut scăzut de carbohidrați poate declanșa probleme pe termen lung, cum ar fi deficiența de vitamine sau minerale, boli cronice etc. Cu o variație cu conținut scăzut de carbohidrați a unei diete de 700 de calorii, primiți substanțe nutritive insuficiente, ceea ce se dovedește a vă pune în pericol sănătatea. Este recomandat să urmați acest plan de masă sub supravegherea unui dietetician și nutriționist pentru a preveni probleme grave de sănătate.

❤️Este cu adevărat eficientă o dietă de 700 de calorii?

Scopul acestei diete este să vă limitați aportul de calorii, nimic mai mult, nimic mai puțin. De fapt, acesta este, fără îndoială, cel mai simplu mod de a slăbi; pe măsură ce începeți să ardeți mai multe calorii decât consumați, kilogramele în plus încep să dispară. O altă modalitate de a stimula arderea caloriilor este de a face mișcare și de a rămâne activ pe parcursul zilei. Paradoxal, antrenamentul în timpul unei diete de 700 de calorii poate face mai mult rău decât bine. Într-adevăr, exercițiile fizice sunt o parte integrantă a unui stil de viață sănătos.

Cu toate acestea, atunci când mănânci o cantitate atât de limitată de calorii, chiar și exercițiile cu impact redus te pot epuiza. În general, exercițiul pe un plan de masă de 700 de calorii poate fi extrem de stresant pentru corpul dumneavoastră. Pe măsură ce combinați planurile de antrenament cardio sau de rezistență cu o dietă cu conținut scăzut de calorii, este probabil să renunțați foarte repede. Simțindu-vă copleșit de cantitatea de restricție și cerere fizică impusă corpului dvs., ați putea începe să vă împotriviți. În consecință, nu numai că nu veți pierde în greutate, dar nu veți fi capabil să o mențineți. Dacă urmați sau începeți o dietă cu conținut scăzut de calorii, discutați planurile de includere a activității fizice cu nutritionistul care vă monitorizează pe tot parcursul călătoriei.

🧡Cât de mult în greutate este sigur să pierzi?

Pentru a slăbi cu înțelepciune, ar trebui să urmărești să pierzi 1-2 kilograme pe săptămână. Acest lucru vă va permite să mențineți greutatea în viitor. Obținerea acestui rezultat necesită reducerea aportului de calorii cu 500-750 de calorii, ceea ce ar putea duce la o dietă de 700 de calorii, dar nu întotdeauna. Dacă o persoană mănâncă aproximativ 2.500 de calorii pe zi și reduce aportul cu 500 de calorii, jocul final nu va fi de 700 de calorii. De fapt, schimbarea obiceiurilor alimentare atât de drastic pentru a ajunge la 700 de calorii poate fi dăunătoare sănătății dvs., ducând la efecte secundare precum:

Ameţeală
Oboseală
Durere de cap
Constipație
Pierderea parului
Nereguli menstruale
Crampe musculare
Pierderea musculară

În plus, o dietă de 700 de calorii nu asigură pierderea permanentă în greutate. Dimpotrivă, te pune în „modul de supraviețuire”, atunci când metabolismul tău încetinește. Aceasta nu este starea obișnuită pentru organism, motiv pentru care poate fi dăunătoare.

Concluzii:

Fiind un reprezentant al dietelor cu conținut scăzut de calorii, o dietă de 700 de calorii se dovedește a fi destul de eficientă pentru pierderea în greutate. Într-adevăr, reducerea caloriilor este un mod logic și infailibil de a slăbi. Trebuie doar să mănânci 700 de calorii pe zi și nu contează ce mâncare consumi. De fapt, puteți încerca o variantă cu conținut scăzut de carbohidrați pentru a spori efectul. Cu toate acestea, limitarea consumului de carbohidrați poate fi periculoasă, ducând la o varietate de probleme pe termen scurt și lung, printre care se numără durerile de cap, bolile cronice și altele.

În ceea ce privește rezultatele dietei de 700 de calorii, acestea sunt individuale pentru fiecare persoană. În general, este de așteptat să slăbești 3-5 kilograme pe săptămână, ceea ce este mai mult decât recomandat în mod normal. Nu vi se recomandă să vă angajați în această sau în orice altă dietă cu conținut scăzut de calorii fără supravegherea medicului, din cauza riscurilor posibile pentru sănătate.

Deci, să revenim la întrebarea inițială: este o dietă de 700 de calorii un mod sensibil de a pierde în greutate? Depinde. Pentru persoanele care au nevoie să slăbească doar 5 kilograme pentru a ajunge la greutatea ideală, dieta nu este sensibilă. Pe de altă parte, persoanele obeze cu riscuri de sănătate legate de greutate s-ar putea să le fie de ajutor. În orice caz, dietele cu conținut scăzut de calorii sunt destul de nesigure și nu sunt potrivite pentru toată lumea, ceea ce ar trebui să luați în considerare atunci când îl alegeți pentru planul dvs. de slăbire. Cel mai important, ar trebui să utilizați o dietă foarte scăzută în calorii pentru a pierde rapid în greutate, numai atunci când este recomandat de către medicul lor și sub supraveghere medicală.

Dietele sunt excelente, dar corpul tău îți va mulțumi dacă îți completezi planul de nutriție sănătoasă cu un antrenament bun. Luați acest antrenament de 20 de minute pe tot corpul acasă.


Sursa:  webmd.com, nhs.uk, n.d., webmd.com, mayoclinic.org
 

Suport clienti Program de lucru: Lu-Vi, 09:00-18:00

0751384122 office@biotransilvania.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!