- Este un ulei obtinut din prima presare la rece la doar cateva ore dupa recoltarea maslinelor verzi care nu au ajuns inca la maturitate. Aceasta forma de prelucrare pastreaza calitatea maslinelor intacta.
- Uleiul Agoureleo este o adevarata comoara pentru sanatatea noastra, datorita antioxidantilor si acizilor grasi pe care ii contine. Antioxidantii au rolul de a apara celulele corpului de stresul oxidativ, raspunzator de nasterea bolilor cardiovasculare. Totodata uleiul poate inlocui ibuprofenul, poate reduce raspandirea diferitelor tipuri de cancer, iar daca il consumam zilnic in doze mici asigura longevitate.
- Un alt aspect foarte important il reprezinta aciditatea uleiului! Cu cat aciditatea unui ulei este mai mica, cu atat este mai favorabil pentru sanatate. Uleiul Agoureleo are o aciditate de sub 0.2% pe cand aciditatea uleiurilor extravirgine de masline variaza între 0.8% și 1%.
- Agoureleo se poate recunoaste după gustul amar dar și condimentat, dupa aroma maslinelor verzi si dupa culoarea lui verde. Culoarea si gustul puternic este data de cantitatea mare de clorofila pe care o contin maslinele.
Incearca-l si vei trai o adevarata delectare gastronomica in cerul gurii, unde aromele se transforma in gust si gustul in placere.
