Durata de livrare: 24h
Ca provenienta, bulgurul (numit si boulghoul, boulgour, bulghur sau bulghul) a ajuns in limba si gastronomia romaneasca pe filiera turceasca, dar originile sale le gasim in Anticul Orient Mijlociu.
Bulgurul este rezultatul prelucrarii mai multor tipuri de grau cu bob dur (in special Triticum Durum). Practic, boabele sunt tratate la abur, apoi uscate și macinate la o granulatie mare, obtinandu-se astfel un produs extrem de usor de integrat in retete, intrucat se gateste relativ repede, fierbandu-se scurt sau inmuindu-se in apa calda ori rece.
Bulgurul, ca si toate celelalte derivate integrale ale graului, este extrem de sanatos tocmai prin faptul ca nu a suferit prelucrari masive, care sa il faca sa isi piarda din calitatile nutritive. Este deja cunoscut la scara larga faptul ca o alimentatie sanatoasa are in componenta cereale integrale, in locul produselor procesate.
Bulgurul contine:
In schimb, are un continut scazut de grasimi saturate, sodiu si colesterol, ceea ce il face potrivit pentru personele care tin o dieta alimentara fara sare sau doresc sa elimine kilogramele in plus.
O cana de bulgur gatit aduce organismului tau aproximativ 150 de calorii (83 de calorii pentru 100 de grame), ceea ce nu inseamna mult deloc, avand in vedere ca nu iti trebuie o cantitate mai mare ca sa te saturi.
Comparare
Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.
A fost adaugat la favorite!