Contribuie la menţinerea unui nivel normal de glucide în sânge.
Diabet zaharat
Durata de livrare: 24h/48h
Contribuie la menţinerea unui nivel normal de glucide în sânge.
Diabet zaharat
Intern: infuzie - 1 lingură la 250 ml apă clocotită; se infuzează 5 minute;
Adulți: 3 căni pe zi, în cure de 6 săptămâni.
Copii: 1/2 de cană, de 2 ori pe zi.
Contraindicat persoanelor cu alergie sau hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului.
Frunze și fructe de Afin (Vaccinium myrtillus), frunze de Dud (Morus sp.), teci de Fasole (Phaseolus vulgaris), frunze de Nuc (Juglans regia), Salvie (Salvia officinalis), Urzică (Urtica dioica).
Fructele și frunzele de Afin au efecte multiple: vitaminizante, energizante, antioxidante, hipoglicemiante, capilaro- și vasoprotectoare, cresc acuitatea vizuală, antiinflamatoare și reglatoare a proceselor imunitare. Proprietatea de a scădea zahărul din sânge se datorează mirtilinei, numită şi insulină vegetală. Pentru a le spori eficacitatea terapeutică în diabetul zaharat, frunzele de afin se pot asocia cu păstăi de fasole şi frunze de dud.
Studii clinice actuale au demonstrat efectul hipoglicemiant al Urzicii, recomandându-se ca adjuvant în tratamentul diabetului zaharat de tip II. În plus, ea stimulează diureza, protejează inima și vasele de sânge și are efect antioxidant.Frunzele de Dud au efect hipoglicemiant, astringent, sudorific, depurativ și antibacterian, fiind întrebuințate ca adjuvant în tratamentul diabetului zaharat și al diareei, dar și în răceli și în tratarea ulcerului gastric și duodenal.
Datorită conţinutului biochimic foarte diversificat, există multiple proprietăţi terapeutice ale frunzelor de Nuc: sunt hipoglicemiante (utilizate în tratamentul diabetului zaharat), depurative; stomahice, antidiareice, antiseptice intestinal, bac-tericide, antifungice, dezinfectante gastro-intestinale, astringente, vermifuge, antiscorbutice, tonic-amare și antiinflamatoare.
Infuzia din frunze de Salvie poate înlocui aportul zilnic de lichide pentru bolnavul diabetic. Salvia sporește foarte mult receptivitatea organismului la insulină (cu până la 2-3 ori). O eficiență crescută o are infuzia obținută dintr-un amestec de frunze de dud şi de salvie.
De la fasole, în scop terapeutic, se folosesc tecile bine uscate și mărunțite. Tecile sunt cojile în care se dezvoltă boabele și conțin aminoacizi, substanțe minerale, vitamina C, tirozidină și triptofan. Tecile de fasole se recomandă în diabet și pancreatită cronică.
*- toate ingredientele provin din agricultura ecologica RO-ECO-007
Comparare
Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.
A fost adaugat la favorite!